Pragu ose Vdekja shkruan me dy duar: shkujtime by Ardian-Christian Kyçyku

Pragu ose Vdekja shkruan me dy duar: shkujtime

byArdian-Christian Kyçyku

Kobo ebook | August 28, 2019 | Albanian

Pricing and Purchase Info

$10.66

Prices and offers may vary in store

Available for download

Not available in stores

Title:Pragu ose Vdekja shkruan me dy duar: shkujtimeFormat:Kobo ebookPublished:August 28, 2019Publisher:Ardian-Christian KyçykuLanguage:Albanian

The following ISBNs are associated with this title:

ISBN - 10:6068093697

ISBN - 13:9786068093697

Appropriate for ages: All ages

Look for similar items by category:

From the Author

A novel about exile and return, about writing, memories and mystical perception of life. * In Albanian language: “Ngjarjet që pasojnë janë folur me vete, në një lloj verbimi, - për të cilin do të shkruhet aq sa duhet, - dhe / ose janë shkruar me vete, në një lloj dëgjimi, për të cilin do të flitet aq sa duhet”. Autori * Në “rolet” kryesore: Zëri, Hija, Gjyshi magjistar, Gjyshi që muros dritare, hijet e dashura të gjysheve, kosa, Ajo, Rumuni, Shqiptari, Greku, Amerikani, Turku, uji, dëbora, tunele në akull, libra të djegur, Gjoli, Kinemaja, gurë të latuar kalldrëmi e themelesh, verbim(e), hiri, Kujtesa, uria e peshqve, drita, fluturimi, një dashuri e fshehur, sende nga luftrat botërore, qirinj, një kamion i vjetër, vegla të dukshme e të padukshme ndërtimi, por edhe shkatërrimi, disa dogana, dinamiti, bojë shkrimi si gjak dhe gjak si bojë, zgjëndrra, Varreza, fjalë e pasthirrma, por sidomos heshtje. Metaforat nyjëtohen në bindjen se "Vdekja jo vetëm shkruan me dy duar, por edhe flet pa dorashka..." * Ky roman hap serinë me "shkujtime" të Ardian-Christian Kyçykut, që zhbirojnë nga një kënd i panjohur disa prej ngjarjeve thelbësore të botës shqiptare e letrare. * www.arkycyku.info